Jeugd

image

KFC Broechem wil de beoefening van de voetbalsport promoten en mogelijk maken voor iedereen.

De club stelt zich als doel om iedereen volgens zijn eigen mogelijkheden, op een pedagogische en sportieve verantwoorde manier, via een goed onderbouwde voetbaltechnische opleiding en onder deskundige begeleiding, de kans te geven, zich verder te bekwamen in hun favoriete sport. De jongeren op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen in hun eigen omgeving, dit in een kader waarbij voetbalplezier (fun), voetbalopleiding en verdraagzaamheid hand in hand gaan.

Wij willen onze spelers opleiden in een kindvriendelijke omgeving waar we naast de voetbaltechnische opleiding ook aandacht besteden aan educatieve en sociale waarden. Het is de intentie om iedere speler steeds met plezier zijn hobby te laten uitoefenen.

De jeugdopleiding moet synoniem zijn voor organisatorisch, intelligent en gedurfd voetbal. Onze jeugdopleiding heeft als ultieme ambitie jeugdvoetballers op te leiden voor provinciaal Belgisch voetbal zonder het recreatief en sociaal aspect van de jeugdwerking uit het oog te verliezen en waarbij we uit ieder individu het maximaal bereikbare willen halen in overeenkomst met zijn/haar individuele talenten en mogelijkheden. Om die reden willen we onze jeugdopleiding jaar na jaar verbeteren en deze ter beschikking stellen van alle jeugdspelers zodat zij maximaal hun individuele voetbaltalenten kunnen ontwikkelen.

Op langere termijn is het tevens onze bedoeling om de spelers op te leiden zodat ze klaar zijn om de stap te zetten naar het eerste elftal.

Voorts willen we een voorbeeldfunctie zijn van een jeugdopleiding in de regio door een herkenbaarheid van de opleiding via speelwijze, maar ook herkenbaarheid via profilering op en naast het veld.

Jeugdcoordinator:

Ruud Helsen

 0474 78 06 68

helsen_ruud@hotmail.com